Ein Bisschen Frieden, Ein Bisschen Sonne*

Sene 1982. Nicole bu parçayla Almanya’ya Eurovision’da birincilik kazandırmış. Biz de kuzinimle anneannemde bu parçayı Eurovision ’82 plağından dinler dururmuşuz. O zaman küçük teyzem daha üniversiteli. Dual marka bir pikabı var. Benim için çok değerli (onun için de tabi, hele ben o kapağını tepinip kırmasam!) çünkü o pikapla plaklar, LP’ler dinleniyor, kuzinimle Ajda Pekkan’cılık oynuyoruz. Ben sarışın Ajda oluyorum, o esmer. Ben arada oyunu bozuyorum ‘tek Ajda var, o da sarışın, sen Ajda olamazsın’ diyorum, ağlatıyorum onu. O da benden intikamını fersah fersah başka yöntemlerle alıyor ya, neyse, konumuz bu değil.

Bu parça nerden aklıma geldi?

Senenin ilk gerçek anlamlı tatiline gidiyoruz bugün inşallah. Deniz ve güneşe kavuşma zamanı! Yaşasın!!! Ben de tatil için yanıma müziklerimi alıyorum, telefonuma playlistler atıyorum. Üst üste birkaç Almanca parça, albüm gelince (misal Bent, misal 17 Hippies) düşündüm, ilk sevdiğim Almanca parça neydi diye. Trak aklıma bu geldi. E adı da uygun düştü. O yüzden şimdi *biraz huzur biraz güneş.

Dayanamayıp seyahatten iki kuple yazıncaya kadar sağlıcakla…

Not: Jüpiter 11 Haziran’dan beri önümüzdeki 1 sene İkizler’de. Bu kadar seyahat niye? Cıva gibi İkizler’e yetiş yetişebilirsen diye.
Bu arada 30 sene evvelki bir parça ve anının malum olması Satürniyen bir durum olmuş. Buna ayrıca bakmam lazım. Sevgili Satürn..

4 Replies to “Ein Bisschen Frieden, Ein Bisschen Sonne*”

  1. İyi yolculuklar Neslihancim 🙂 gule-gule gidin deniz kizlarina selam soyle…

    Beğen

  2. Yazını okurken Almanca şarkıyı mırıldanabildigimi farkettim, oysa yarismadan beri dinlememisim ve o zaman 6 yasindaydim! Hafize bir tuhaf kuyu, ya da ben cidden yaslaniyorum, Nuh Nebi’yi hatirlayip aksam yedigini unutanlar misali:) Neyse iyi haber İkizler burcu olmam…kalemine saglik.

    Beğen

Yorum bırakın